Regioteam Oost

Regioteam Oost is een regioteam overstijgend regioteam. In dit hoofdteam spelen de beste meiden van Talententeam Reggestreek en van het Twents Regioteam samen. 

Deze talentvolle meiden vinden als overstijgend team hun uitdaging tegen jongens op divisieniveau. Ook spelen zij wedstrijden en toernooien tegen teams van betaald voetbal organisaties (BVO’s). Het huidige MO16 team heeft in 2019 zelfs een toernooi op het hoogste niveau gewonnen, door o.a. clubs als Feyenoord, Heerenveen, Ado Den Haag en VV Alkmaar te verslaan! Wij hebben zeer talentvolle teams die succes na succes boeken!

Onze meiden willen de top halen! Er zijn echter wel een groot aantal factoren die heel belangrijk zijn in het proces van talent naar top.  Al onze meiden spelen bij hun eigen vereniging en trainen bij ons om de week als team samen. Ook trainen verschillende meiden in onze Voetbal Academie Oost samen met jongens. Om je te ontwikkelen als talent is het immers belangrijk dat je in een goede en juiste omgeving zit of komt. Dit betekent dat je op een zo hoog mogelijk niveau met en tegen de beste spelers vaak moet trainen en wedstrijden spelen onder leiding van kwalitatief goed kader.  

Wij genereren doorstroom en vanuit ons team in de hoogste leeftijdscategorie is tot nu toe ca 25% doorgestroomd naar Beloftenteams van Eredivisieclubs zoals Ajax, FC Twente en PEC Zwolle, daarnaast zijn er ook al speelsters die hun eerste minuten hebben gemaakt in de Eredivisie!