Regioteams

Nog elk jaar wint het meidenvoetbal aan terrein en populariteit. Verenigingen zijn blij met de komst van vrouwelijke leden, andersom kunnen zij hun speelsters nog niet altijd de aandacht geven die zij verdienen. Veel meiden spelen bijvoorbeeld niet op het niveau dat bij hun leeftijd, talent en ambitie past. Simpelweg omdat er bijvoorbeeld nog niet genoeg meiden van dezelfde leeftijd aangemeld zijn waardoor er geen selectieteam is. Een andere reden kan zijn dat verschillende leeftijden bij elkaar gezet zijn zodat er in ieder geval een team is om deel te nemen aan de KNVB competitie. Sommige meiden spelen in een jongensteam omdat er geen meidenteam is maar zij krijgt geen kans om in de eerste selectie te spelen omdat daarin alleen jongens mogen spelen. Weer andere meiden spelen op hoger niveau met jongens maar zouden ook wel eens graag met meiden willen spelen.  Het voetballandschap voor het meidenvoetbal is erg divers waardoor veel meiden ieder seizoen op zoek zijn naar een omgeving, een club en een team dat beter past bij hun niveau, talent, beleving, ambitie, leeftijd en doelstelling.

Wij zijn ons zeer bewust van de problematiek die veel talentvolle meiden zouden kunnen ervaren en waar onze verenigingen tegenaan lopen.

Voor deze meiden en verenigingen hebben wij enkele jaren geleden regioteams opgezet. In onze regioselecties spelen talentvolle meiden samen met leeftijdsgenoten en ontwikkelingsgelijken aanvullend op de activiteiten van hun eigen vereniging. Samen zijn wij sterker en kunnen wij de meiden datgene bieden wat zij nodig hebben! Wij bieden meiden de kans om zich optimaal te kunnen ontwikkelen door hen op overstijgend niveau samen te laten trainen en wedstrijden te spelen.      

Wilt u hierover meer info stuur dan even een mail naar mvto.oost@gmail.com