Werkwijze

Wij vragen lokale verenigingen ieder seizoen talentvolle meiden voor te dragen voor onze selectietrainingen. Wij organiseren jaarlijks een selectiemoment die uit meerdere activiteiten bestaan. Speelsters starten in de regioteams en kunnen doorstromen naar de MVTO hoofdteams waar hen een passende opleiding in combinatie met jongens wordt aangeboden.

Lokale basis

De meiden in de regio- en MVTO teams komen van meer dan 50 verschillende lokale voetbalverenigingen. Het spelen (trainen en wedstrijden) bij hun eigen vereniging blijft de basis. Naast het spelen bij hun eigen club trainen ze met het regio-/MVTO team en spelen ze wedstrijden en toernooien.

Stap voor stap

Voetballen bij je eigen club, aangevuld met trainen en spelen in een regioteam. Als speelsters meer aankunnen is het mogelijk om door te stromen naar de MVTO hoofdteams. In deze teams doen speelsters ervaring op door, op een nog hoger niveau te trainen en door tegen profclubs wedstrijden en toernooien te spelen. Op deze wijze genereren wij stap voor stap een mogelijke doorstroom naar betaalde voetbal organisaties. Ultiem doel; de Oranje Leeuwinnen. 

Samen

Het opleiden van deze talentvolle meiden doen we dankzij de samenwerking met sponsoren, voetbalverenigingen, de inzet van ouders en natuurlijk de verschillende trainers. Voor de trainers geldt dat we voor kwaliteit gaan met een team van professionele trainers. Daarnaast is MVTO een opleidingsplaats voor jonge trainers. Wij bieden jonge trainers de mogelijkheid om het vak bij ons te leren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van stages of als assistent trainer.